Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

FAQ – Direktlån Företag

Direktlån Företag är en kredit till företag som vill utveckla och växa sina verksamheter. Här svarar vi på vanliga frågor om lånet. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Tom tabb
Hur fungerar Direktlån Företag?

Direktlån Företag är ett annuitetslån vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad under lånets löptid. På första avin tillkommer uppläggningsavgift.

Priser och räkneexpempel, 24 månader.
Lånebelopp Månadsbetalning* Månadskostnad** Totalt inkl. amortering
50 000 kr 2 446 kr 362 kr 58 692 kr
200 000 kr 9 507 kr 1 173 kr 228 157 kr
700 000 kr 33 043 kr 3 877 kr 793 038 kr

*Första månaden tillkommer uppläggningsavgift.
**Total kostnad/löptid.

Uppläggningsavgift 995 kr
Adm.avgift per månad 45 kr
Månadsränta från 1%

Vem kan ansöka om företagslånet, Direktlån Företag?

Direktlån Företag är en företagskredit som riktar sig till småföretagare i Sverige. Du som småföretagare kan låna upp till två månaders omsättning, maximalt 1 000 000 kr på 36 månader. Företagslånet är en fördelaktig finansiering för ditt företag när ni befinner er i tillväxt och vill återinvestera i verksamheten eller i nya projekt.
Ansök idag

Hur ansöker jag om företagslånet?

Ansökan sker snabbt och enkelt med BankID här på hemsidan. För att effektivisera den administrativa hanteringen och därmed kunna ge dig ett snabbt lånebesked, behöver du logga in på företagets internetbank.

Vad kostar företagslånet?

Vi tillämpar individuell räntesättning och kan därför inte ge besked om räntenivå förrän genomförd kreditprövning. Räntan börjar från 1 % per månad och vi har ambitionen att ge förmånliga villkor. Se priser och räkneexempel här.

Vad innebär det att ”toppa upp” företagslånet?

Med Direktlån Företag har du möjlighet att via kundportalen toppa upp, även kallat ”fylla på”, lånet. Det innebär i korthet att du på nytt kan beviljas uttag upp till det ursprungligen beviljade lånebeloppet. Om du t.ex. lånat 100 000 kr och betalat tillbaka 50 000 kr av kapitalet så kan du låna upp till 100 000 kr igen, alltså ett uttag på 50 000 kr. En eventuell borgensman behöver godkänna att lånet toppas upp.

Tom tabb
Vad innebär flexibel återbetalning?

Det innebär att du via kundportalen enkelt kan ändra månadsbeloppet som ska betalas för företagslånet. Detta för att bättre anpassa återbetalningen till er likviditetssituation. I dagsläget kan beloppet justeras +/- 20 % från ursprungligt månadsbelopp.

Vilken information krävs av låntagaren?

Du behöver ha tillgång till företagets internetbank. För att minimera administrativ hantering av bl.a. dokument, ekonomiska rapporter och kontoutdrag samt för att kunna ge dig ett så snabbt besked som möjligt, har vi byggt en elektronisk lösning för att hämta uppgifterna direkt från er bank.

Vilka säkerheter tar ni för Direktlån Företag?

Vi kräver personlig borgen för företagslånet.

Vilka krav ställer ni på låntagare?

Vårt krav är att det är ett svenskt kreditvärdigt bolag som söker företagslånet Direktlån Företag. I dagsläget kan nystartade bolag tyvärr inte söka företagslånet. För mer etablerade bolag krävs att vi kan se en återbetalningsförmåga. För andra bolagsformer än aktiebolag, vänligen kontakta oss för mer information.

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna upp till ca två månaders omsättning. Maxbeloppet för Direktlån Företag är 1 000 000 kr oavsett omsättning. Om du behöver större lån, vänligen kontakta en av våra rådgivare.

När får jag pengarna?

Utbetalning av beviljat lån sker senast inom två bankdagar, oftast tidigare. Vår ambition är att du ska ha pengarna så snart som möjligt.