Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Så här fungerar företagslån – Direktlån Företag

Genom en digital ansökan får du svar direkt, och du har pengarna på företagskontot inom två dygn.

Hur fungerar företagslån?

Det finns många företagslån hos många olika långivare. Dessutom finns det många olika behov hos många olika låntagare. Därför kan låneprocessen se olika ut.

Här beskriver vi hur vårt företagslån, Direktlån Företag, fungerar och vem som kan ansöka om lånet.

1. Ansökan sker digitalt – inte bindande

Det första steget är att ansöka om lån, snabbt och smidigt med BankID här. Ansökan är inte bindande och du får svar inom några minuter. För att effektivisera den administrativa hanteringen och ge dig ett så snabbt lånebesked som möjligt så behöver du beroende på vilken bank du har, logga in på företagets internetbank. Vi behöver även ta en kreditupplysning för att kunna hantera din ansökan.

2. Erbjudande om företagslån

Här får du ett val där du kan välja att gå vidare med lånet eller välja att avböja erbjudandet. Erbjudandet baseras huvudsakligen på den risk som bedöms utifrån kreditupplysning och annan tillgänglig information, samt återbetalningsförmågan. Ett mycket kreditvärdigt företag får lägre ränta och stort företag kan låna mer än ett litet.

3. Investera i företaget

Nu kan du investera pengarna i bolaget. Utbetalning sker normalt inom 24 h efter att du signerat låneavtalet och du kan därefter logga in i vår portal för att se och hantera ditt lån.

Lånet aviseras sedan månatligen och eftersom det är ett annuitetslån så är det samma belopp varje månad, utom första då uppläggningsavgift tillkommer.

4. Hantera ditt företagslån i kundportalen

I kundportalen kan du se ditt lån, ändra månadsbeloppet att betala med +/- 20 % eller toppa upp lånet. Att toppa upp lånet innebär att du har möjlighet att göra nya uttag upp till ursprungligt kreditbelopp. Om du till exempel lånat 100 000 kr och betalat tillbaka 50 000 kr av kapitalet, så kan du låna upp till 100 000 kr igen, alltså ett uttag på 50 000 kr.

Vem kan ansöka om lånet?

Direktlån Företag är en företagskredit som riktar sig till småföretagare i Sverige. Du kan låna upp till två månaders omsättning, maximalt 1 000 000 kr på 36 månader.

Läs mer om Direktlån Företag här.

Läs mer om vårt större företagslån här.