Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Delbetala ditt köp av Attefallshus

Vi kan nu erbjuda finansiering av Attefallshus tillsammans med Botello.

Delbetala ditt Attefallshus

Med Serafim Finans och Botellos lösning kan du som fastighetsägare på ett smidigt, säkert och kostnadseffektivt sätt uppföra ett Attefallshus och finansiera köpet. Du betalar då ett fast belopp varje månad.

Botello står för uppförandet av huset och kan tillhandahålla hyresgäster medan Serafim Finans tillhandahåller delbetalning. Detta ger dig möjlighet till avkastning på fastigheten genom uthyrning och du hjälper samtidigt till att råda bot på bostadsbristen.

Månadsbeloppet du betalar beror på hur mycket du lägger i kontantinsats, dock lägst 79 000 kr. Om kontantinsatsen understiger 430 000 kr krävs två personer på kontraktet. Du kan när som slutbetala utan extra kostnad.

Fyll i intresseanmälan redan idag!
Vi skickar ansökningsblankett till nedan angiven e-postadress, som fylls i och signeras digitalt.

Toppmodernt Attefallshus

”Vi behöver hitta nya sätt att bo”

Botello startade för att hitta nya innovativa lösningar på sätt att bo. Det ska vara självklart att kunna kalla en plats hemma, men tyvärr ser bostadsmarknaden annorlunda ut. Nu kan alla med en tomt göra något åt situationen. Genom att hyra ut en del av din tomt erbjuder du ett nytt hem till ett rimligt pris.
Alla tjänar på det.

Broschyr

Vanliga frågor

Hur stor kontantinsats måste jag lägga för att kunna delbetala mitt köp av Attefallshus?

Du kan ansöka om delbetalning av ditt Attefallshus med en minimum kontantinsats på 79 000 kr om ni är två som står på lånet. Utan medsökande måste du lägga en kontantinsats på mist 430 000 kr.

Måste jag hyra ut Attefallshuset?

Du kan när som helst under avtalsperioden lösa ut hyresavtalet i enlighet med Botellos regelverk. Notera att låntagare är återbetalningsskyldig för lånet oavsett om Attefallshuset hyrs ut eller inte.

Vad händer om huset inte blir uthyrt?

I de områden Botellos erbjudande är tillgängligt finns mycket goda möjligheter till uthyrning, men låntagaren är dock återbetalningsskyldig för lånet oavsett om Attefallshuset hyrs ut eller inte.

Vad innebär det att Serafim Finans gör en kreditprövning?

I samband med att du ansöker om lån undersöker vi din framtida möjlighet att betala tillbaka lånet. Vi inhämtar bl.a. en kreditupplysning från Bisnode och gör beräkningar, en sk Kvar-att-leva-på-kalkyl – KALP, för att kontrollera om du har utrymme i din ekonomi att betala tillbaka lånet samt ränta och avgifter.

Vad kostar det att delbetala ett Attefallshus?

Vilken ränta du kan erbjudas meddelas efter kreditprövning av sökande och eventuell medsökande. Räntan (f.n. 8,25%-9,30%) sätts individuellt. Annuitetslån, maximal löptid är 12 år.

 

Representativt exempel

Vid en delbetalning av 700 000 kr med nominell ränta 8,25% en återbetalningstid på 12 år (144 betalningar), uppläggningsavgift 1 390 (2 personer) samt en administrationsavgift 45 kr/månad blir den effektiva räntan 8,72%. Belopp att betala per månad blir 7 734 kr, totalt för hela återbetalningstiden 1 113 651 kr.

Vilka krav måste låntagare uppfylla?

För att kunna beviljas ska följande grundkrav uppfyllas:

– Minst 20 år.

– Äger fastigheten som ska bebyggas.

– Taxerad årsinkomst i Sverige som räcker till KALP-kalkylen, dock lägst 150 000 kr.

– Stadigvarande inkomst under låneperioden i form av tillsvidareanställning, vikariat, projektanställning, egen företagare, sjukpensionär, pensionär.

– Folkbokförd i Sverige.

– Ej skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

– Ej pågående skuldsanering.

Vi undersöker även din möjlighet att betala tillbaka lånet genom att genomföra en kreditprövning, vilket innebär att vi inhämtar en kreditupplysning.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss direkt på 08-400 540 50 eller på botello@serafimfinans.se om du har ytterligare frågor.

Nickolaus Karlsson,
Head of Consumer & Online

Övriga dokument

Så här söker du finansiering

1. Offert

Du får en offert från Botello gällande byggnation av Attefallshus.

2. Ansökan

Fyll i intresseanmälan ovan. Vi skickar ansökningsblankett som fylls i och signeras digitalt av dig. Vi återkommer inom 48 timmar.

3. Avtal

Avtal om delbetalning mellan fastighetsägare och Serafim Finans signeras digitalt med BankID. Serafim Finans meddelar Botello och husbygget påbörjas.

4. Besiktning / Inflytt

Efter godkänd slutbesiktning påbörjas avisering.

Dragning av månadsbelopp sker månadsvis via autogiro från ditt konto. Om ditt Attefallshus är uthyrt så ser Botello till att intäkterna landar på ditt konto innan dragning sker.