Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Finansiera ditt köp av Attefallshus

Vi kan nu erbjuda finansiering av Attefallshus tillsammans med Botello.

Ansök om lån till Attefallshus

Med Serafim Finans och Botellos lösning kan du som fastighetsägare på ett smidigt, säkert och kostnadseffektivt sätt uppföra ett Attefallshus och finansiera köpet.

Botello står för uppförandet av huset och kan tillhandahålla hyresgäster medan Serafim Finans står för finansiering. Detta ger dig möjlighet till avkastning på fastigheten genom uthyrning och du hjälper samtidigt till att råda bot på bostadsbristen.

Du kan ansöka om lån upp till 700 000 kr utan säkerhet om ni är två som står på lånet. Utan medsökande är maximalt lånebelopp 350 000 kr. Kontantinsats till Botello om minst 79 000 kr.

Tidsbegränsat erbjudande!

Ansök om lån till ditt Attefallshus idag, så får du från 4,55 %* i kampanjränta på löptider upp till 6 år! Det innebär att du sparar ca 19 000 kr på ett lån om 350 000 kr med löptid på 6 år.
*Se avsnittet ”Vanliga frågor” för representativt exempel.

Fyll i intresseanmälan redan idag!
Vi skickar ansökningsblankett till nedan angiven e-postadress, som fylls i och signeras digitalt.

Toppmodernt Attefallshus

”Vi behöver hitta nya sätt att bo”

Botello startade för att hitta nya innovativa lösningar på sätt att bo. Det ska vara självklart att kunna kalla en plats hemma, men tyvärr ser bostadsmarknaden annorlunda ut. Nu kan alla med en tomt göra något åt situationen. Genom att hyra ut en del av din tomt erbjuder du ett nytt hem till ett rimligt pris. Alla tjänar på det.

Broschyr: Finansiering   Broschyr: Attefallshus

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna till Attefallshus?

Du kan ansöka om lån upp till 700 000 kr utan säkerhet om ni är två som står på lånet. Utan medsökande är maximalt lånebelopp 350 000 kr. Kontantinsats minst 79 000 kr.

Måste jag hyra ut Attefallshuset?

Du kan när som helst under avtalsperioden lösa ut hyresavtalet i enlighet med Botellos regelverk. Notera att låntagare är återbetalningsskyldig för lånet oavsett om Attefallshuset hyrs ut eller inte.

Vad händer om huset inte blir uthyrt?

I de områden Botellos erbjudande är tillgängligt finns mycket goda möjligheter till uthyrning, men låntagaren är dock återbetalningsskyldig för lånet oavsett om Attefallshuset hyrs ut eller inte.

Vad innebär det att Serafim Finans gör en kreditprövning?

I samband med att du ansöker om lån undersöker vi din framtida möjlighet att betala tillbaka lånet. Vi inhämtar bl.a. en kreditupplysning från Bisnode och gör beräkningar, en sk Kvar-att-leva-på-kalkyl – KALP, för att kontrollera om du har utrymme i din ekonomi att betala tillbaka lånet samt ränta och avgifter.

Vad kostar det att låna till Attefallshus?

Vilken ränta du kan erbjudas meddelas efter kreditprövning av sökande och eventuell medsökande. Räntan (f.n. 6,10%-7,30%) sätts individuellt. Annuitetslån, maximal löptid är 12 år.

 

Representativt exempel

Lånebelopp: 700 000 kr. Exempelränta: 6,10%. Löptid: 12 år. Uppläggningsavgift: 695 kr per person. Administrativ avgift: 45 kr per månad. Du betalar 6 912 kr per månad inklusive amortering. Totalt att återbetala är 995 361 kr för hela krediten (144 betalningar) inklusive amortering. Detta ger en effektiv ränta om 6,38%. Exemplet är beräknat 2021-03-29 och förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden.

Vilka krav måste låntagare uppfylla?

För att kunna beviljas lån ska följande grundkrav uppfyllas:

– Minst 20 år.

– Äger fastigheten som ska bebyggas.

– Taxerad årsinkomst i Sverige som räcker till KALP-kalkylen, dock lägst 150 000 kr.

– Stadigvarande inkomst under låneperioden i form av tillsvidareanställning, vikariat, projektanställning, egen företagare, sjukpensionär, pensionär.

– Folkbokförd i Sverige.

– Ej skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

– Ej pågående skuldsanering.

Vi undersöker även din möjlighet att betala tillbaka lånet genom att genomföra en kreditprövning, vilket innebär att vi inhämtar en kreditupplysning.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss direkt på 08-400 540 50 eller på botello@serafimfinans.se om du har ytterligare frågor.

Nickolaus Karlsson,
Head of Consumer & Online

Så här söker du finansiering

1. Offert

Du får en offert från Botello gällande byggnation av Attefallshus.

2. Ansökan

Fyll i intresseanmälan ovan. Vi skickar ansökningsblankett som fylls i och signeras digitalt av dig. Vi återkommer inom 48 timmar.

3. Avtal

Kreditavtal mellan fastighetsägare och Serafim Finans signeras digitalt med BankID. Vi meddelar Botello och husbygget påbörjas.

4. Utbetalning

Efter slutbesiktning betalas lånebeloppet ut till Botello.

Dragning sker sedan månadsvis via autogiro från ditt konto. Om ditt Attefallshus är uthyrt så ser Botello till att intäkterna är på ditt konto innan dragning för lånet sker. Du kan se ditt lån och kommunicera med oss via kundportalen.

Avkastning på din fastighet!

Kalkylexemplet visar det överskott du som villaägare erhåller år 1 på ett lån om 700 000 kr (kontantinsats 79 000 kr). Om du hyr ut ditt Attefallshus får du en intäkt om 120 000 kr per år. Efter kostnader, avgifter och avdrag går du som villaägare med överskott om ca 12 128 kr inkl. amortering första året, vilken förbättras för varje år upp till 12 år, då Attefallshuset är betalt.

Källa: Botello.se