Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2022-01-12

Serafim Finans söker en Senior Credit Risk Analyst

Vi befinner oss i en spännande tillväxtresa och söker nu en engagerad och driven Senior Credit Risk Analyst.

Serafim Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar till företag och konsumenter.  Vår vision är att vara Sveriges ledande finansbolag som genom engagemang, kompetens och personligt bemötande är det självklara valet för såväl kunder som medarbetare. Vi befinner oss i en spännande tillväxtresa och söker nu en engagerad och driven Senior Credit Risk Analyst.

Dina arbetsuppgifter

Som Senior Credit Risk Analyst får du en central och viktig roll med stort eget ansvar. Du gör kreditbedömningar och fattar kreditbeslut inom givna mandat. Du ansvarar för uppföljning, analys och rapportering av kreditportföljens sammansättning, riskexponering och IFRS9-resevering samt genomför uppföljning och kontroll av kovenanter.

För att säkerställa att kreditrisken ligger inom den av styrelsen beslutade riskaptiten, understödjer du Chief Credit Officer i bolagets framåtblickande kreditriskhantering. Du bistår även i implementering av processer samt interna och externa regler i kreditverksamheten och följer upp att dessa efterlevs.

Din profil

För den här rollen söker vi en social och driven person som är van att ta ansvar och arbeta självständigt. I ditt arbete är du strukturerad, effektiv och noggrann. Är du en person som vill vara med och påverka och vara delaktig i vår fortsatta utveckling så passar du bra i vårt team. Vi ser att du har följande kvalifikationer:

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete med liknande uppgifter inom bank- och finansbranschen
  • Goda kunskaper inom relevanta regelverk
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Analytisk förmåga med intresse och fallenhet för siffror och matematik
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med kreditriskmodeller är mycket meriterande

Du kommer att tillhöra Group Credit & Risk och rapportera till Chief Credit Officer.

Vi erbjuder

Vi sitter i nya fräscha lokaler på Kungsgatan i Stockholm som erbjuder dig en nytänkande, händelserik arbetsplats med drivna och härliga kollegor. För rätt person med rätt attityd och driv, finns det stora möjligheter för utveckling inom bolaget.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera rekryteringsprocessen måste vi ta del av och behandla dina personuppgifter. Vänligen läs igenom vår personuppgiftspolicy för rekrytering innan du skickar in din ansökan. Den finner du här: Personuppgiftspolicy för rekrytering. Genom att skicka in din ansökan till oss ger du oss ditt samtycke till vår behandling av personuppgifter.

Tjänsten är på heltid med tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vill du veta mer eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta Ronny Sturny, Chief Credit Officer på 072-402 35 87 eller ronny.sturny@serafimfinans.se.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till ansokningar@serafimfinans.se. Märk din ansökan med ”Credit Risk Analyst”. Då intervjuer kommer att ske löpande vill vi att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen observera att vi ej önskar att ta del av känsliga uppgifter så som uppgift om facklig tillhörighet, hälsa, etnicitet eller sexuell läggning.

Om företaget

Vi hjälper 4 500 företag och konsumenter i Sverige med finansiella lösningar och tryggt sparande. Vi strävar efter att tillsammans med våra kompetenta medarbetare hitta flexibla och långsiktiga lösningar som gör det enkelt och smidigt för våra kunder att nå sin fulla potential.

Mer information om oss hittar du på www.serafimfinans.se

Har du frågor om tjänsten?

Varmt välkommen att kontakta Ronny Sturny på 072-402 35 87 eller på ronny.sturny@serafimfinans.se om du har frågor om tjänsten!
Ronny Sturny
Chief Credit Officer

Kontakt