Factoring

Factoring är en strategisk rörelsefinansiering som även kan förbättra era nyckeltal och minska kreditrisken.

Fem personer som sitter på ett kontor i ett mötesrum och diskuterar

FACTORING

Stärk likviditeten med factoring

Factoring är en strategisk rörelsefinansiering som kan förbättra era nyckeltal och minska kreditrisken. Genom att sälja fakturor till oss får ni omedelbar tillgång till kapital, samtidigt som ni minskar administrationen. Vi erbjuder fakturaköp, exportfactoring och reversed factoring, även kallat omvänd factoring eller Supply chain financing.

Alessandra Gasparetti och Isak Abrahamsson som har rollen Client Executive på Serafim Finans
Grässtrån med en mjuk solstråle i bakgrunden

Varför våra kunder väljer att arbeta med oss

Lång erfarenhet av finansiering

Med lång erfarenhet, transparenta processer och effektiva beslutsvägar är vi ett flexibelt och snabbfotat alternativ vid behov av finansiering.

Goda och långa relationer

En långsiktig finansiell partner som värdesätter den personliga relationen. Vi är ett komplement till storbanken som hjälper företag att växa.

Skräddarsydda lösningar

Serafim Finans synsätt är att varje företag är unikt och därför tar våra kompetenta kundansvariga fram en skräddarsydd lösning i dialog med er.

FACTORING

Fakturaköp

Fakturaköp är ett strategiskt sätt att förbättra företagets likviditet, balansräkning och nyckeltal. Tjänsten innebär inte bara att vi köper era fakturor, utan även att vi tar över all administration, inklusive fakturering och inkasso. Det ger er mer tid och resurser till kärnverksamheten.

Ett stormöte med sju personer som är i ett konferensrum

FACTORING

Skillnaden mellan fakturaköp och fakturabelåning

Fakturaköp är en helhetslösning för optimering av kassaflödet vid fakturering. Serafim Finans köper fakturan genom att betala den och överta fordran mot slutkund. Vid en snarlik produkt, fakturabelåning, betalas en majoritet av summan ut omgående, men hela beloppet kommer först vid fullständig betalning från slutkund. Dessutom är ert företag fortfarande ansvariga för fakturan, administrationen och balansräkningen tyngs tills kunden betalat. Fakturaköpet är därmed en mer komplett produkt som förstärker er likviditet och frigör tid att lägga på annat.

Vid fakturaköp:

  • Betalar Serafim Finans hela beloppet omgående
  • Övertar Serafim Finans det administrativa ansvaret
  • Tar Serafim Finans kreditrisken mot slutkund
Två kollegor som tittar på en Ipad tillsammans

FACTORING

Exportfactoring

Med exportfactoring kan ni förbättra er likviditet, balansräkning och bolagets nyckeltal, samtidigt som ni undviker de långa betaltider som internationell handel ofta medför. I gengäld kan ni erbjuda era kunder längre betaltider, vilket ger er en stor konkurrensfördel på marknaden.

Fyra personer som sitter i ett möte och ser glada ut

FACTORING

Reversed factoring

Vid Reversed Factoring hjälper Serafim Finans istället ert företag med korta betalningstider mot era leverantörer. Vi stiger in som en tredje part och betalar leverantörsskulden, och ger därigenom er en förlängd betalningstid enligt önskemål. Genom denna tjänst förbättrar företaget sin likviditet, samtidigt som goda leverantörsrelationer upprätthålls.

Glad kvinna som skakar hand med annan person

Få kontakt med en kundansvarig

Oavsett om ni har ett behov idag eller vill inleda en personlig relation med en långsiktig finansiell partner, finns vi här. Vi agerar bollplank där du får tydliga svar och konkret feedback kopplat till en potentiell transaktion. Vi kan också diskutera hur ni bäst tar tillvara på företagets möjligheter framöver med en skräddarsydd finansiering.

verdane
solidx_logo
verdane
solidx_logo
reason_studios_verdane

Serafim Finans är glada att ha fått förtroendet att supportera Verdane vid refinansieringen av Reason Studios.

Verdane

Reason Studios