Ett landskap med berg och snö. Solen tittar fram bakom ett av bergen och en rosa dimma formas

Där kompetens och engagemang möts

NAVIGERA DIG RÄTT
Vår historia Medarbetare

OM SERAFIM FINANS

Fokus på er tillväxt

Serafim Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar till företag och konsumenter, sedan 2004.

Vi hjälper företag och konsumenter i Sverige med finansiella lösningar och tryggt sparande. Vi strävar efter att tillsammans med våra kompetenta medarbetare hitta flexibla och långsiktiga lösningar som gör det enkelt och smidigt för våra kunder att nå sin fulla potential.

Serafim Finans AB står under Finansinspektionens tillsyn och har som kreditmarknadsbolag tillstånd att bedriva finansiell verksamhet. Det innebär att vi, liksom svenska banker, kan ta emot inlåning från privatpersoner och företag med statlig insättningsgaranti.

Grässtrån med en mjuk solstråle i bakgrunden

Serafim Finans i siffror

ca 50

anställda

12950 +

antal kunder

94 %

skulle rekommendera oss

Vår historia: Från då till nu

2011

Serafim Finans grundades

Serafim Finans (tidigare Promentor Finans AB) grundades år 2011.

2013

Förvärv

Medical Finance Sverige AB förvärvas, som sedan 2004 bedrivit konsumentkreditgivning mot vård i privat regi samt hälsa, skönhet och utbildning.

2016

Fusion

Bolagen Serafim Finans AB och Medical Finance AB gick samman genom en fusion.

2020

Serafim Finans blir kreditmarknadsbolag

Den 8 januari 2020 erhöll Serafim Finans tillstånd från Finansinspektionen att driva finansieirngsrörelse enligt lag (2004:297) om bank och finansrörelse. Bolaget inledde in inlåningsverksamhet 1 april 2020.

2021

Namnbyte

I januari 2021 bytte Bolaget namn från Promentor Finans AB till Serafim Finans AB, vilket dels representerade skiftet från kreditinstitut till kreditmarknadsbolag, dels bättre speglar tillhörigheten till den koncern i vilken Bolaget ingår i.

2023

Strategisk partner till Di Gasell

Serafim Finans påbörjade sitt arbete som stolt strategisk partner till Di Gasell 2023, som fortskridit under 2024, med syftet att kunna stötta Gasellföretagens fortsatta tillväxt med anpassade finansieringslösningar.

2023

Garantiavtal med EIF

EIF och Serafim Finans undertecknar ett garantiavtal på 10 miljoner Euro inom InvestEU.

2023

Stolt huvudsponsor till Svenska Ishockeyförbundet

Serafim Finans går in som huvudpartner till Svenska Ishockeyförbundet. Samarbetsavtalet mellan Svenska Ishockeyförbundet och Serafim Finans löper över tre år och kommer att bidra till svensk ishockeys utveckling.

Serafim Finans reception med medarbetare i rörelse

Varför väljer våra kunder Serafim Finans?

Lång erfarenhet av finansiering

Med lång erfarenhet, transparenta processer och effektiva beslutsvägar är vi ett flexibelt och snabbfotat alternativ vid behov av finansiering.

Goda och långa relationer

En långsiktig finansiell partner som värdesätter den personliga relationen. Vi är ett komplement till storbanken som hjälper företag att växa.

Skräddarsydda lösningar

Serafim Finans synsätt är att varje företag är unikt och därför tar våra kompetenta kundansvariga fram en skräddarsydd lösning i dialog med er.

Serafim Finans AB är en del av Serafimgruppen som är ett investmentbolag med fokus på finans- och fastighetsmarknaden.