Fakturaköp

Fakturaköp är ett strategiskt sätt att förbättra företagets likviditet, balansräkning och nyckeltal.

Ett möte som äger rum i ett inglasat konferensrum

FAKTURAKÖP

Stärk likviditeten med fakturaköp

Fakturaköp är ett strategiskt sätt att förbättra företagets likviditet, balansräkning och nyckeltal. Tjänsten innebär inte bara att vi köper era fakturor, utan även att vi tar över all administration, inklusive fakturering och inkasso. Det ger er mer tid och resurser till kärnverksamheten.

Person som sitter framför datorn och skriver
Kontorslandskap där medarbetare sitter och jobbar

Varför våra kunder väljer att arbeta med oss

Lång erfarenhet av finansiering

Med lång erfarenhet, transparenta processer och effektiva beslutsvägar är vi ett flexibelt och snabbfotat alternativ vid behov av finansiering.

Goda och långa relationer

En långsiktig finansiell partner som värdesätter den personliga relationen. Vi är ett komplement till storbanken som hjälper företag att växa.

Skräddarsydda lösningar

Serafim Finans synsätt är att varje företag är unikt och därför tar våra kompetenta kundansvariga fram en skräddarsydd lösning i dialog med er.

FAKTURAKÖP

Vad är fakturaköp och hur fungerar det?

Fakturaköp, även kallat factoring är en tjänst som kan underlätta för bolag i olika storlekar. I dag är det en produkt som många använder för att optimera bolagets kassaflöde. Genom att frigöra kapitalet kan bolagets nyckeltal förbättras och kreditrisken minskar, utan en ökad skuldsättning.

Fakturaköp kan blandas ihop med fakturabelåning som andra aktörer erbjuder. Skillnaden är att fakturaköp är en mer komplett helhetslösning som innebär att vi köper hela fakturan. Därmed kan den lyftas bort helt från balansräkningen.

Hur går det till? Vi på Serafim Finans köper era fakturor och tar över ansvaret för att driva in betalningen från kunden. Det inkluderar att sända påminnelser, inkassokrav och eventuella uppföljningar. Vi kan hantera de flesta filformaten från ERP-system. Allt detta går vi igenom tydligt under en onboarding tillsammans med er. Med Serafim Finans har ni en lösningsorienterad, engagerad och professionell partner inom factoring som skräddarsyr upplägget efter era önskemål och som är medveten om hur viktigt det är att behålla era kundrelationer. 

Illustration som visar processen för hur fakturaköp fungerar

FAKTURAKÖP

För vilka företag passar fakturaköp?

En tjänst som kan underlätta vardagen för många företag, oavsett storlek.

 • Företag som har större snittbelopp på fakturor
 • Företag som säljer till återkommande kunder
 • Företag som har stabila kundrelationer
 • Noterade bolag som vill förbättra nyckeltal
 • Investmentbolag som sitter med kapitalallokering
Två kollegor som tittar på en Ipad tillsammans

FAKTURAKÖP

Varför använder företag fakturaköp?

 • Enkelt sätt att frigöra kapital. Få pengarna direkt istället för att vänta ut kredittiden på 30, 60 eller upp till 90 dagar.
 • Förbättrad likviditet
 • Förbättrade nyckeltal – soliditet & kassalikviditet
 • Minskad kreditrisk (fakturaköp utan regress)
 • Möjliggör längre kredittider mot dina kunder
 • Exportfactoring – minimera valutarisk
 • Vi tar över all administration - bibehåller goda kundrelationer

Börjar det närma sig kvartals- eller årsbokslut och ni är ute efter att förbättra nyckeltalen? Med fakturaköp kan ni omvandla era kundfordringar till försäljningsintäkter direkt, vilket resulterar i att kassan stärks utan en ökad belåning.

Investmentbolag som sitter med kapitalallokering använder fakturaköp för att frigöra bundet kapital i kundfordringar, som kan återinvesteras i nya förvärv och öka avkastningen på det investerade kapitalet. Genom att frigöra kapital kan investmentbolaget förbättra nyckeltal och minska kreditrisken, utan en ökad skuldsättning. 

Fyra personer som sitter i ett möte och ser glada ut

Få kontakt med en kundansvarig

Oavsett om ni har ett behov idag eller vill inleda en personlig relation med en långsiktig finansiell partner, finns vi här. Vi agerar bollplank där du får tydliga svar och konkret feedback kopplat till en potentiell transaktion. Vi kan också diskutera hur ni bäst tar tillvara på företagets möjligheter framöver med en skräddarsydd finansiering.

verdane
solidx_logo
verdane
solidx_logo
reason_studios_verdane

Serafim Finans är glada att ha fått förtroendet att supportera Verdane vid refinansieringen av Reason Studios.

Verdane

Reason Studios