Serafim Finans reception med medarbetare i rörelse

Vi finansierar företags tillväxt med skräddarsydda lösningar

verdane
solidx_logo
verdane
solidx_logo

Företagsfinansiering

Serafim Finans erbjuder skräddarsydda finansieringslösningar till företag i tillväxt. Vår breda erfarenhet ger oss en unik förståelse och hjälper oss att ta snabba men välgrundade beslut när det gäller. Välkommen till en flexibel och engagerad finansiell partner. 

Glad kvinna som skakar hand med annan person
Två personer sitter i ett möte och pratar finansiering

Leveraged Finance

Strukturerade finansieringslösningar till professionella investerare.

Serafim Finans bistår Private Equity-fonder, investmentbolag och Family Office-kunder med finansieringslösningar vid framför allt uppköp och företagsförvärv. Tillsammans med vårt erfarna team bistår vi med flexibla lösningar till finansiella sponsorer och dess portföljbolag.

En finansiell partner där kompetens och engagemang möts

Lång erfarenhet av finansiering

Med lång erfarenhet, transparenta processer och effektiva beslutsvägar är vi ett flexibelt och snabbfotat alternativ vid behov av finansiering.

Goda och långa relationer

En långsiktig finansiell partner som värdesätter den personliga relationen. Vi är ett komplement till storbanken som hjälper företag att växa.

Skräddarsydda lösningar

Serafim Finans synsätt är att varje företag är unikt och därför tar våra kompetenta kundansvariga fram en skräddarsydd lösning i dialog med er.

reason_studios_verdane

Serafim Finans är glada att ha fått förtroendet att supportera Verdane vid refinansieringen av Reason Studios.

Verdane

Reason Studios

ca 50

anställda

12950 +

antal kunder

94 %

skulle rekommendera oss

Bli kund hos oss

Vår process för ett lyckat samarbete mellan alla parter

Två kollegor som tittar på en Ipad tillsammans

Steg 1

Hör av dig till oss

Vi har ett brett erbjudande av finansiella lösningar som vi skräddarsyr efter företagets specifika behov. Detta sker i dialog mellan beslutsfattare på bolaget och kundansvarig hos oss. Vi består av ett team med bred kompetens inom företagsfinansiering – redo att agera som ett professionellt bollplank och leverera positiva kundupplevelser.

Steg 2

Vi bokar in ett möte

Nästa steg är att sitta ner med en av våra kundansvariga för att diskutera företagets behov och önskemål. Detta möte kan ske på plats hos er, digitalt eller så är ni välkomna till vårt kontor i Stockholm. Vår målsättning är att erbjuda flexibilitet och ett personligt bemötande för att underlätta samarbetet.

Steg 3

Ta del av vår analys och rekommendationer

Efter vårt möte kommer vi att genomföra en noggrann analys företagets behov och förutsättningar. Utifrån denna analys kommer vi att ta fram skräddarsydda förslag på finansiella lösningar som passar verksamheten. Vi ser fram emot att få presentera våra förslag och diskutera hur vi kan hjälpa er att nå målen och maximera potentialen.

Företagsfinansiering – svar på de vanligaste frågorna

Vad kostar det att låna hos er?

Vi tillämpar en individuell prissättning och bedömer varje affär för sig. Ett affärs- och prisförslag tas fram utifrån era specifika behov.

Vilka säkerheter kräver ni för lån?

Vi ställer krav på fullgoda säkerheter för de krediter vi ger ut. De vanligaste säkerheterna är pant i fast egendom, företagsförteckningar, aktiepant eller personlig borgen.

Hur lång löptid erbjuder ni?

Vi erbjuder lån med varierande löptider, beroende på förväntat kassaflöde och behov. Kontakta oss för vidare dialog.

Hur stora lån erbjuder ni?

Vi gör en individuell bedömning som bygger på låntagarens behov, återbetalningsförmåga samt ställda säkerheter.

Vad är skillnaden mellan fakturaköp och factoring?

Factoring är ett samlingsnamn för fakturaköp och fakturabelåning. Fakturaköp som vi erbjuder innebär att vi köper era fakturor och lyfter bort dessa från balansräkningen. Denna lösning minimerar även er kreditrisk.

Hur mycket kostar fakturaköp eller exportfactoring?

Kostnaden för att sälja en faktura beror på flera faktorer så som fakturamottagare, betalningsvillkor och volymer. Kontakta oss för vidare dialog, så tar vi fram ett affärs- och prisförslag.

Fakturaköp - vad är skillnaden på med och utan regress?

Fakturaköp kan utföras med eller utan så kallad regress, vilket reglerar vilken motpart som står för kreditrisken.

Att sälja fakturor med regress innebär kort sagt att fakturan går tillbaka till ert bolag, om kunden inte betalar. Motsatsen är fakturaköp utan regress där factoringbolaget övertar risken om fakturamottagaren inte betalar.

Oavsett om ni har ett behov idag eller vill börja bygga en personlig relation med en långsiktig finansiell partner, finns vi här.

Vi kan vara ett bollplank kopplat till en potentiell transaktion eller hålla en dialog om hur ni kan ta tillvara på företagets möjligheter framöver.