Reversed factoring

Reversed Factoing – Supply Chain Financing

Ökad likviditet med en trygg betalningskedja.

Glad kvinna som skakar hand med annan person

REVERSED FACTORING

Stärk relationen till både kunder och leverantörer

Med Reversed factoring, även kallat Supply chain financing, kan du erbjuda dina leverantörer längre eller bättre betalningsvillkor, utan att det påverkar det egna bolagets likviditet.

Kontorslandskap där medarbetare sitter och jobbar

Varför våra kunder väljer att arbeta med oss

Lång erfarenhet av finansiering

Med lång erfarenhet, transparenta processer och effektiva beslutsvägar är vi ett flexibelt och snabbfotat alternativ vid behov av finansiering.

Goda och långa relationer

En långsiktig finansiell partner som värdesätter den personliga relationen. Vi är ett komplement till storbanken som hjälper företag att växa.

Skräddarsydda lösningar

Serafim Finans synsätt är att varje företag är unikt och därför tar våra kompetenta kundansvariga fram en skräddarsydd lösning i dialog med er.

REVERSED FACTORING

Vad är reversed factoring?

Tjänsten reversed factoring kan även gå under namnen omvänd factoring, orderfinansiering och leverantörsfinansiering. Företag som vill ha möjlighet att göra inköp med en förlängd betalningstid kan dra nytta av upplägget. Reversed factoring är ett perfekt komplement vid långsiktiga samarbeten med leverantörer. Det resulterar i en ökad likviditet med en trygg betalningskedja.  

Serafim Finans går in som en seriös tredje part och arbetar aktivt för att upprätthålla goda kundrelationer. Samtidigt kan ert företag dra nytta av förlängda betaltider och ett effektivt kassaflöde. Den personliga dialogen står i centrum för oss. 

Processen för reversed factoring. Ett samarbete mellan tre parter

REVERSED FACTORING

Vem har användning av reversed factoring?

Reversed factoring från Serafim Finans kan vara ett effektivt verktyg för verksamheter där kunder har generösa betalningsvillkor, men leverantörerna är mer återhållsamma. Serafim Finans kan vara finansiären som möjliggör affärer när betaltiderna drar åt olika håll.

Alternativ 1: Förlängd betaltid på leverantörsfakturor

Har ni ett behov av att förlänga er betaltid på leverantörsfakturorna, men inte vill att det ska gå ut över leverantören? Serafim Finans kan stiga in som en tredje part och ge er längre betalningsvillkor.

Alternativ 2: Leverantören vill ha betalt i förskott

Ni kanske har en underleverantör som har behov av att få sina fakturor betalda tidigare än avtalat? Serafim Finans stiger in som en tredje part och betalar fakturan, och erbjuder er förlängd betalningstid.  

Två kollegor som tittar på en Ipad tillsammans

REVERSED FACTORING

Varför används reversed factoring?

Reversed factoring genererar ett bättre kassaflöde och möjliggör affärer som annars hade uteblivit. Nedan följer två alternativa upplägg på reversed factoring.

Alternativ 1: I många fall vill leverantörer få betalt inom ett relativt kort tidsspann, medan ni som företag först får betalt från era kunder långt senare. Då passar denna lösning er, eftersom ni inte behöver oroa er över likviditetsbrist i väntan på betalning från kund. Sammanfattningsvis kan det ses som att ni får en förlängd betalningstid på era leverantörsfakturor. Vi tar risken på ert företag och leverantören blir inte påverkad.

Alternativ 2: I de fall en underleverantör till er har behov av att få sina fakturor betalda tidigare än avtalat, kan vi se till att lösa ett 3-partnersamarbete. Vi sluter då ett avtal med er underleverantör och betalar ut fakturabeloppet till leverantören i förskott, medan ert företag fortfarande betalar enligt de ursprungliga fakturavillkoren. Risken kan tas på ert företag, medan underleverantören får stå för att betala räntan.

En annan fördel med reversed factoring är att ni kan erbjuda leverantören direktbetalning och därmed eventuellt förhandla priset på varorna. Vi sätter oss in i varje unikt case för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete.

Exportvaror som transporteras i container på ett fartyg

Få kontakt med en kundansvarig

Oavsett om ni har ett behov idag eller vill inleda en personlig relation med en långsiktig finansiell partner, finns vi här. Vi agerar bollplank där du får tydliga svar och konkret feedback kopplat till en potentiell transaktion. Vi kan också diskutera hur ni bäst tar tillvara på företagets möjligheter framöver med en skräddarsydd finansiering.

verdane
solidx_logo
verdane
solidx_logo
reason_studios_verdane

Serafim Finans är glada att ha fått förtroendet att supportera Verdane vid refinansieringen av Reason Studios.

Verdane

Reason Studios