Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Fakturaköp

Stärk likviditeten med ett fakturaköp idag

Intresse av fakturaköp?

Fyll i formuläret så tar en av våra finansiella rådgivare kontakt med dig.

Övriga frågor?

Välkommen att höra av dig till oss på 08 400 540 99.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fakturaköp – bättre likviditet, fler möjligheter

Fakturaköp, även kallat factoring, är en tjänst som kan underlätta vardagen för företag i alla storlekar. Genom att sälja en eller flera kundfakturor får ni betalt direkt, vanligtvis inom 24 timmar, och allt administrativt arbete kan överlåtas till factoringbolaget.

Fakturaköp används av bolag i flera olika faser, som till exempel nystartade bolag, expansiva bolag och väletablerade bolag.

Fakturaköp frigör kapital

Hela fakturabeloppet, minus avgift, betalas ut till dig vanligtvis inom 24 timmar. Det innebär att ni kan investera pengarna direkt i verksamheten istället för att vänta ut kredittiden på upp till 90 dagar.

Frigör tid med fakturaköp

Fakturaköp frigör tid då ni överlåter det administrativa arbetet som bland annat innefattar att skicka ut fakturor och eventuella betalningspåminnelser. Tid som ni kan investera i verksamheten.

Förbättra nyckeltalen med fakturaköp

Börjar det närma sig kvartals- eller årsbokslut och ni är ute efter att förbättra nyckeltalen? Med fakturaköp kan ni omvandla era kundfordringar till försäljningsintäkter direkt, vilket resulterar i att kassan stärks utan en utökad belåning.

Bevara kundrelationen

För att behålla relationen är det viktigt att ha ett sunt samarbete med transparent och tydlig dialog, där man inkluderar samtliga berörda parter. Med Serafim Finans har ni en lösningsorienterad, engagerad och professionell partner inom factoring som skräddarsyr upplägget efter era önskemål och som är medveten om hur viktigt det är att behålla era kundrelationer.

Vi hjälper till med riskhanteringen

För att ni ska kunna nå era verksamhetsmål till en så effektiv kostnad som möjligt går vi noggrant igenom er verksamhet tillsammans med er och analyserar samt förebygger de risker som finns. Utöver det kan vi erbjuda kreditförsäkring där vi tillsammans med vårt försäkringsbolag tar risken för eventuella kundkonkurser.

Fakturaköp – sammanfattning

Vi på Serafim Finans köper era fakturor och tar även över ansvaret för att driva in betalningen från kunden. Det inkluderar att sända påminnelser, inkassokrav och eventuella uppföljningar.

Genom att sälja fakturor till oss hjälper vi er att:

  • Stärka likviditeten
  • Minska administrationsarbetet
  • Förbättra företagets nyckeltal
  • Vi hjälper även till med riskhanteringen.

Kontakta oss idag genom att fylla i kontaktformuläret här, eller genom att kontakta oss på 08-400 540 99, corporate@serafimfinans.se

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att sälja en faktura?

Kostnaden för att sälja en faktura beror på flera faktorer så som fakturamottagare, betalningsvillkor och volymer. Kontakta oss för ett prisförslag.

När får jag tillgång till pengarna?

Vi hanterar din faktura direkt efter uppsatt rutin och betalar oftast ut pengarna samma dag. Pengarna har du på kontot samma dag, alternativt dagen efter beroende på vilken bank ni har.

Varför ska jag sälja mina fakturor?

Fakturaköp möjliggör för dig att vara mer flexibel i din verksamhet och du kan ta dig an fler och större jobb. Genom att sälja dina fakturor får du tillgång till likviditet direkt och slipper ligga ute med pengarna under en längre tid.

Kontakta Annie

Annie drivs av att hjälpa företag att växa och nå sina mål. Hon ser därför till att ni får de förutsättningar ert företag behöver när ni säljer era fakturor till oss.
Annie Broberg,
Key Account Manager

Kontakta mig

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Inkasso