Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Har ert företag akut likviditetsbrist?

Det händer att företag får problem med sin likviditet. Då kan extern finansiering hjälpa er.

Akut likviditetsbrist

De flesta bolag kan få tillfälliga problem med likviditeten. Det första som vi brukar rekommendera är att göra en grundlig likviditetsplan, där ni kan få en överblick över hur kassan förändras över tid.

När ni gjort en likviditetsplan skapar ni förutsättningar för att förhindra att framtida likviditetsproblem uppstår. Det kan till exempel vara att ni behöver tydliggöra och förbättra era interna rutiner och ha ett konsekvent agerande rörande förfallna fordringar, eller att lägga undan en buffert varje månad för att stärka upp kassan inför semesterlöner eller en momsinbetalning.

Företagslån, fakturaköp eller inkasso

Genom att använda er av ett företagslån eller att sälja era fakturor, kan ni stärka er likviditet och skapa förutsättningar för tillväxt. Ni frigör även tid som ni kan lägga på er egen verksamhet.

Passar inte ett företagslån eller att sälja era fakturor kan ni vända er till ett inkassobolag, som tar över ansvaret för utmätning av obetalda fakturor. Inkassobolaget hjälper er att korta ned kredittiden och ökar era chanser att få betalt. Detta innebär att ni frigör tid och samtidigt kan vara trygga med att pengarna är på väg.

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Inkasso