Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2021-03-02

Finansiering till ert företag – skapa stabilitet, lönsamhet och tillväxt

I februari minskade konkurserna med 20% jämfört med februari 2020, rapporterar UC. Det är andra månaden i rad som konkurserna i landet minskar, och svensk ekonomi ser ut att gå bra trots pandemin.

En tredje våg av smittspridning

Många företag har under första och andra vågen av pandemin fått anpassa sina verksamheter efter omständigheterna. Nu inför regeringen nya restriktioner och en tredje våg av smittspridning ser ut att vara här. Vissa branscher drabbas hårdare än andra, i synnerhet hotell- och restaurangbranschen där konkurserna ökat med 48% i februari jämfört med samma månad 2020, men i det stora hela har svensk ekonomi gått relativt bra under pandemin.

Stefan Nummela Gustafsson, affärsområdeschef för Företagsförsäljning, kommenterar.

”Trots att pandemin har drabbat företag negativt, är det många företag som klarat både en första och en andra våg av coronasmittan. Under året som gått har efterfrågan varit hög på finansieringar, bl.a. företagslån och fakturaköp, och vi har kunnat hjälpa många företag framåt genom hållbara och personliga lösningar. Vi brukar rekommendera att tänka långsiktigt och söka finansiering när ni kan, inte när ni måste. Det skapar förutsättning för stabilitet, trygghet och en stabil tillväxt.”

Kontakta oss

Vill du prata finansieringslösningar med oss? Kontakta oss här eller ring oss på 08-400 540 99 om du vill veta mer.

Källa konkursstatistik: https://www.uc.se/konkursstatistik/ (hämtad 2021-03-02).