Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Inkasso

Få betalt tidigare, skicka fakturan på inkasso

Inkasso – korta ned dina kredittider

Obetalda fakturor är ett problem för många företag. Inkasso handlar om att korta ned kredittiderna – den tid det tar för dig att få betalt – och samtidigt se till att bevara era kundrelationer.

Huvudtanken med inkasso är att du som företagare slipper ägna stora delar av din tid att följa status på betalningar, och att du istället kan fokusera på att utveckla verksamheten. Genom att lämna över ansvaret för hantering av förfallna fakturor kan du frigöra mycket tid och samtidigt fokusera på er verksamhet istället för att driva in betalningar.

Kundrelationen behöver inte vara förbrukad för att er kund är sen med att betala fakturan eller för att ni tar hjälp av ett inkassobolag. Vi på Serafim Finans ser till att bevara er kundrelation, korta ned era kredittider och öka chansen att få betalt.

Kontakta oss för mer information.

Vanliga frågor

Hur fungerar inkassoprocessen?

Om du själv skickat ut en faktura som du har svårt att få betalt för så hjälper vi gärna till med inkassoservice. Det innebär att vi skickar ut ett inkassokrav till din kund med anmodan om betalning inom 8 dagar. Ifall betalning fortfarande uteblir kan vi i samråd med Er skicka en ansökan om betalningsföreläggande.

Vad händer när min kund får inkassokrav?

De mottager ett inkassokrav med anmodan om betalning inom 8 dagar. Ifall betalning fortfarande uteblir kan vi i samråd med Er skicka en ansökan om betalningsföreläggande alternativt hjälpa till med juridisk handläggning vid behov. Kontakta oss om du vill veta mer.

Om min kund bestrider fakturan, kan ni hjälpa mig med ett tvistigt inkassoärende?

Vi erbjuder våra kunder hjälp i den juridiska processen, kontakta oss så berättar vi mer.

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Fakturaköp