Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2020-02-03

Så fungerar factoring

Så fungerar factoring

Factoring – eller fakturaköp som det också heter – går ut på att ett factoringbolag mot en avgift köper dina utgående kundfakturor. Fakturabeloppet betalas sedan ut till ert företagskonto, ofta inom 24 timmar.

Factoring används idag av såväl små som stora företag med olika kassaflöden, i de allra flesta branscher. Tjänsten factoring är utformad för att stärka ett företags kassaflöde när kunderna inte betalar sina fakturor i tid och för att företagare ska ges möjlighet till att återinvestera i verksamheten.

Du säljer dina fakturor till ett externt factoringbolag och får då in pengarna du förtjänat – ofta inom 24 timmar – som du sedan kan använda till att stärka verksamheten.

Tips! Kolla upp utbetalningstiden med det factoringbolag du väljer så att du vet vad du ska förvänta dig och kan planera därefter.

Så kan factoring hjälpa dig

Att inte kunna bygga upp ett bra kassaflöde och således inte klara av att betala sina fakturor i tid är ett ganska naturligt förlopp inom företagsvärlden. Det baseras ofta på att kunderna dröjer eller struntar i att betala sina fakturor, vilket påverkar pengarna – likviditeten – du har att röra dig med.

Obetalda fakturor slår olika företag på olika sätt vid olika tidpunkter och speciellt svårt är det för nya företagare att hantera situationen.

Med factoring får du alltid betalt i tid. Du kan därför fokusera på att stärka försäljningen och förbättra driften av företaget istället för att oroa dig över om du ska få betalt eller inte. Med factoring vet du varifrån och när pengarna kommer.

Fokusera på din kärnverksamhet

När du säljer din faktura till factoringbolaget överlåts allt administrativt ansvar. För dig innebär det att du inte längre behöver skicka ut fakturor, följa upp med en betalningspåminnelse eller skicka inkassokrav. Detta kräver mer tid än man kan tro, tid som istället kan läggas på nya idéer för företagets framtid.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på Promentor Finans via telefon 08-400 540 99 eller mail salj@serafimfinans.se.

Promentor Finans AB har bytt namn till Serafim Finans AB, 2021-01-11.