Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

Vad är fakturaköp och hur fungerar det?

Betalningsförmåga. Likviditet. Pengar på banken.

Vad är fakturaköp och hur fungerar det?

Fakturaköp innebär att ni säljer era kundfakturor till ett finansbolag. Om ni har längre kredittider och behöver kapitalet till att investera i ett nytt projekt kan det vara fördelaktigt att sälja fakturorna, eftersom ni får tillgång till pengarna vanligtvis inom 24 timmar.

Bolag i olika faser säljer sina fakturor. För ett nystartat företag eller en egenföretagare som behöver stärka likviditeten för att kunna betala ut löner, moms och andra kostnader kan fakturaköp vara en smidig lösning. Det kan även vara till fördel för ett mer etablerat bolag eller för ett bolag i tillväxtfas som ska göra en investering i ett nytt projekt eller i sin egen verksamhet, eftersom man frigör tid och får tillgång till kapitalet snabbt.

Hur fungerar fakturaköp?

Fakturaköp är en trygg tjänst som används av bolag i olika branscher. Finansbolaget betalar ut beloppet – minus en avgift – till er vanligtvis under samma dag. Därefter kan ni fokusera på att ta verksamheten framåt.

När en faktura har sålts till finansbolaget, förses er kund med information om att fakturan är överlåten till finansbolaget samt att betalning går till finansbolaget. Kredittiden är densamma som tidigare, till exempel 30 dagar. Om er kund inte betalar innan förfallodatumet kan oftast finansbolaget även hjälpa till med det administrativa arbetet, så som att skicka ut betalningspåminnelser och inkassokrav.

Vad kostar fakturaköp?

Fakturaköp varierar i kostnad, men en överenskommen procentsats tas ut av det betalda fakturabeloppet.

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Inkasso