Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2020-06-11

3 saker ditt företag bör göra innan semestern

Sommaren är här och snart går många på semester. Härligt. Det är dock få verksamheter som står still under denna period. Ibland uppstår det oväntade kostnader eller uteblivna betalningar som kan innebära att verksamheten får lida och, som konsekvens, även din semester.

För att få ut det mesta av din ledighet så rekommenderar vi tre saker som ditt företag bör göra innan semestern.

1. Se över kassaflödet och interna rutiner

Hur ser kassaflödet ut? Tänk på att oväntade kostnader kan uppstå och att semesterlöner ska betalas ut. Vem ansvarar för att inkommande fakturor betalas? Planera så att ni har ett tillräckligt starkt kassaflöde för att klara samtliga kostnader, och för att undvika att behöva betala eventuella dröjsmålsräntor.

2. Vilka är era fakturamottagare?

Kommer ni få betalt? Oavsett om det är en säker eller osäker fakturamottagare så kommer även de att ha semester, och kan således missa en betalning. Liksom oväntade kostnader kan dyka upp, kan även intäkter oväntat utebli.

3. Säkra kassan, sälj era kundfakturor

Frigör tid och energi, få betalt och minska stressen. Om ni säljer era kundfakturor överlåter ni det administrativa arbetet till ett factoringbolag och får betalt direkt, vanligtvis inom 24 timmar. Ni behöver inte skapa fakturor, skicka betalningspåminnelser eller inkassokrav. Utöver det behöver ni inte vänta ut kredittiden på 30, 60 eller 90 dagar. En bekväm och trygg tjänst som innebär att ni får betalt, att ni frigör tid, och kan fokusera på att koppla av under semestern.

Sammanfattning

Avsätt tid innan semestern till att se över ert kassaflöde, era interna rutiner och era fakturamottagare. Om ni vill stärka kassan och frigöra tid kan ni sälja era kundfakturor till ett factoringbolag, något som blir allt vanligare i Sverige.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer. Fyll i dina kontaktuppgifter här eller ring oss på 08-400 540 99.

Promentor Finans AB har bytt namn till Serafim Finans AB, 2021-01-11.