Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2021-03-18

En ny sjöstad växer fram – miljövänligt och hållbart

Smarta lösningar, dynamiska ytor och fokus på detaljer. Det är vad som genomsyrat Nordblicks områdesprojekt, Jungfrusunds sjöstad – Ekerös nya entré från vattnet.

Jungfrusunds sjöstad – framtidens stadsdel

Nya bostäder, kontor, verksamhetslokaler, handelsytor, restaurang och båtklubb – allt med ett unikt strandnära läge. Områdesprojektet består av fastigheterna Sjöstadskajen, Sjöstadsfabriken och Sjöstadsorangeriet och inleddes i december 2018. Idag står 33 nya bostäder, 1100 kvm kontorslokaler och 1500 kvm verksamhetslokaler på plats, samtliga bostäder är sålda och alla lokaler är uthyrda.

”Det som gör oss unika är att vi besitter all kompetens inom organisationen, allt från arkitekter till hantverkare. Detta gör att vi är engagerade från den första skissen till det sista penseldraget”, säger Maria S. Borowiec, försäljningschef på Nordblick.

Hållbarhet och miljö i fokus

Nordblick är en fastighetsutvecklare vars grundläggande idé är att skapa rum som de själva trivs i. De fokuserar på kvalitet och att skapa bostäder som håller över tid, och gör därför noggranna och omsorgsfulla val av hållbara och klimatsmarta material för både exteriör som interiör.

”Konstruktionsmässigt så arbetar vi bland annat med massivträ-teknik, vilket har överlägset flest fördelar både ur ett miljö- samt ekonomiskt perspektiv. Trähus bidrar till ett mer behagligt inomhusklimat och minskar energiförbrukning för bland annat uppvärmning. Klimatsmarta alternativ såsom sedumtak, värmebehandlad träpanel, järnvitriol eller slamfärg i olika kulörer kan förädla husets karaktär och få ett visuellt samspel med naturen”, förklarar Borowiec.

Serafim Finans – förståelse för helheten

Nordblick sökte fastighetslån via Serafim Finans. De var i behov av finansiering för att färdigställa områdesprojektet samt för att minimera storleken på eget kapital som binds upp. Borowiec menar att det var viktigt att få bra villkor, en smidig och enkel hantering av fastighetskrediter, samt att finansiären trodde på projektet och på Nordblick som bolag.

”Det var en rak och tydlig dialog där diskussionen var öppen, pragmatisk och lösningsorienterad. Den praktiska hanteringen av medel har varit väldigt enkel och smidig”, avslutar Borowiec.

Läs mer

Mitti.se, ”Nu är det dags för inflytt i sjöstaden”
https://www.mitti.se/nyheter/nu-ar-det-dags-for-inflytt-i-sjostaden/repuba!Dy3Fu1tBUab9FgRTTDJZw/

Nordblick.se, ”Smarta och innovativa fastighetslösningar”
https://nordblick.se/group/

Jungfrusunds sjöstad, Nordblick AB:s områdesprojekt på Ekerö, Stockholm.