Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2021-06-01

Konkurserna nere på lägre nivåer än 2019

I maj minskade konkurserna med 26 procent jämfört med maj 2019 – ett år innan pandemin. Företag har anpassat verksamheten och erbjudandet efter rådande omständigheter och regeringens stödpaket har hjälpt många företag framåt, men snart ska skatteanstånden återbetalas.

Konkurserna är nere på lägre nivåer än samma period föregående år, och året innan. Det finns dock en oro att de företag som har haft det tufft under pandemin, kan få det tufft även nästa år när återbetalning av skatteanstånd sker.

Robin Jansson, Client Executive på Serafim Finans, menar att det är viktigt att likviditetsplanera och att ha en stark kassa.

– Det gläder oss att konkurserna i landet minskar. Företag har anpassat sina verksamheter, och statens stödpaket och de gemensamma insatser som gjorts har hjälpt många företag. Vi rekommenderar att likviditetsplanera så att ni har en stark kassa inför t.ex. återbetalningarna. När ni säljer era fakturor frigör ni både likviditet och tid. Ni får tillgång till pengarna tidigare och kan betala era leverantörer snabbare, och förhandla om en eventuell kassarabatt. På så sätt kan ni spara pengar.

Ligg steget före med fakturaköp

Vänta inte på pengarna. Korta ned kredittiden, stärk likviditeten och återinvestera tid och pengar direkt i bolaget. Sälj era fakturor till oss och få betalt direkt, vanligtvis inom 24 timmar.

Vill du veta mer? Kontakta oss på 08-400 540 99 så berättar vi mer.

Källa konkursstatistik: https://www.uc.se/konkursstatistik/ (hämtad 2021-06-01)