Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2020-04-09

Promentor Finans inleder samarbete med Hantverksdata

Stockholm, 2020.04.07.

Kreditmarknadsbolaget Promentor Finans har per den 7 april 2020 inlett ett samarbete med marknadsledande programvaruleverantören Hantverksdata. Samarbetsparternas ambition är att förbättra kundupplevelsen genom en integrering av Promentor Finans fakturaköp- och inkassotjänst i Hantverksdatas plattform.

Hantverksdata har över 50 års erfarenhet av entreprenad- och servicebranschen och verkar i hela Norden. Bolaget expanderar och idag använder drygt 5 000 företag och ca 70 000 hantverkare bolagets plattform. En plattform som underlättar administrationen för hantverkare verksamma inom olika service- och entreprenadbranscher.

Promentor Finans är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella tjänster, såsom fakturaköpföretagslån och inkasso, vilka stärker likviditeten och gör svenska bolag mer effektiva och stabila.

Mikael Viotti är vd på Hantverksdata och menar att samarbetet innebär en mer bekväm och enkel vardag för deras användare.

”Genom att integrera Promentor Finans fakturaköp- och inkassotjänster i Hantverksdatas plattform underlättas vardagen för våra användare. Användarna kan med ett enkelt knapptryck välja att få betalt direkt genom att sälja sina kundfakturor till Promentor Finans. Utöver det ges användarna även möjligheten till att få betalt och minska kreditförluster genom att överlämna sina inkassoärenden till Promentor Finans. En integration som skapar trygghet då användarna alltid vet att de får betalt.” 

Henrik Bromée är vd på Promentor Finans och ser positivt på samarbetet.

”Vi är mycket stolta över att Hantverksdata har valt att inleda ett samarbete med oss. Hantverksdata, liksom vi, drivs av att underlätta företagandet i Sverige och med detta samarbete ser vi fram emot att stötta svenska hantverkare.”

Kontaktuppgifter
Mikael Viotti, CEO, Hantverksdata AB
+46 70 389 00 93
mikael.viotti@hantverksdata.se

Om Promentor Finans AB
Promentor Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder konsumentkrediter samt finansiella tjänster vilka gör svenska företag effektivare och stabilare. Bolaget som är en del av Serafimgruppen, startades år 2004, verkar i hela Sverige och har huvudkontor i Stockholm.

Om Hantverksdata AB
Hantverksdata är ett helägt dotterbolag till Hantverksdata Norden AB, ett företag med 170 anställda och 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata har företag i både Sverige, Finland, Norge och Danmark. Företaget är marknadsledande inom el-, VVS-, målnings- och glasindustrin med sina moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 5 000 kunder och cirka 70 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare.

Mer information hittar du på www.hantverksdata.se

Promentor Finans AB har bytt namn till Serafim Finans AB, 2021-01-11.