Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2020-09-10

Promentor Finans rekryterar ny vd från Nordea

Den 14 september 2020 kliver tidigare Nordeachefen Joakim Wiksten in i rollen som vd på kreditmarknadsbolaget Promentor Finans.

Joakim är en erfaren ledare som är känd för sitt engagerande ledarskap och sin passion för att göra affärer. Han har över 20 års erfarenhet inom bank- och finansbranschen och har de senaste tio åren haft chefsbefattningar på Nordea; senast i rollen som Head of Large Corporates, Business Banking.

Under sina 20 år på Nordea har han skapat sig en djup förståelse för hur kundernas behov ständigt förändras samt vad en organisation behöver göra för att möta deras behov. Joakim brinner för att skapa en stark affärskultur med inspirerade medarbetare som tillsammans genererar stabil tillväxt och hög lönsamhet.

Catarina Göthberg, koncern-vd för Serafimgruppen, kommenterar.

”Det känns mycket bra att Joakim kliver in i rollen som vd på Promentor Finans. Med hans gedigna erfarenhet och kompetens inom bank- och finansbranschen kommer han, tillsammans med organisationen, ta verksamheten till nästa nivå och möjliggöra fler lönsamma affärer för företag i Sverige.”

Kontaktuppgifter

Joakim Wiksten
072-402 30 58
joakim.wiksten@serafimfinans.se

Om Promentor Finans

Promentor Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder konsumentkrediter samt finansiella tjänster vilka gör svenska företag effektivare och stabilare. Bolaget som är en del av Serafimgruppen, startades år 2004, verkar i hela Sverige och har huvudkontor i Stockholm.

Promentor Finans AB har bytt namn till Serafim Finans AB, 2021-01-11.