Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2022-10-20

Serafim Finans rekryterar nytt team för att fortsätta leda satsningen i Norrland

Pressmeddelande, 2022-10-20.

Serafim Finans har sedan en tid tillbaka etablerat sig på marknaden i Norrland, med ett lokalt kontor i Skellefteå. Nu tar Evelina Stenvall över för att fortsätta satsningen i Norrland och stötta de lokala företagens tillväxt med anpassade finansieringslösningar. Till följd av detta pågår även sökandet efter ytterligare kollegor som kan stärka teamet.

Serafim Finans lägger stor vikt vid att befinna sig nära kund för att möjliggöra en god förståelse för företaget och dess behov samt en långsiktig och personlig relation. Nyligen rekryterades Evelina Stenvall som övertar satsningen som avser att fortsätta stötta de lokala företagen som i sin tur möjliggör tillväxten i Norrland.

– Med ursprung i Skellefteå kände jag att det nu var dags att återvända till rötterna och den spännande fas som staden befinner sig i, berättar Evelina Stenvall, Client Executive på Serafim Finans.

Evelina kommer tidigare från SEB där hon senast jobbade som portföljförvaltare med fokus på hållbara investeringar på de globala aktiemarknaderna. Den kraftiga tillväxt som Norrlands företagssida står inför och de gröna omställningarna som är planerade ställer krav på stora investeringar. I samband med detta kan det finnas ett behov av att lyfta finansieringsfrågan med en rådgivare som kan ta sig tiden att lyssna, analysera och sedan återkomma med en skräddarsydd lösning till företaget.

Det som skiljer Serafim Finans från de traditionella storbankerna är den effektiva kreditgivningsprocessen med kortare beslutsvägar. Processen är heller inte lika stelbent och modellstyrd, vilket innebär att en finansieringsmöjlighet inte nödvändigtvis avslås baserat på ett nyckeltal som inte uppnår en viss nivå. Detta tillsammans med engagerade rådgivare som ser till att bygga upp en personlig relation till beslutsfattare på företagen, brukar värderas högt hos kunderna.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av den här resan tillsammans med Serafim Finans och att få fortsätta driva satsningen i norr. Här tror jag att det finns en stor potential och utrymme att växa och hjälpa våra kunder att utvecklas, förklarar Evelina.

För att kunna bistå ännu fler företag med deras finansieringsbehov, vill Serafim Finans utöka satsningen och kapaciteten ytterligare. Med anledning av detta pågår nu sökande och rekrytering avseende fler kollegor till kontoret i Skellefteå.

 

Kontaktuppgifter

Evelina Stenvall, Client Executive
Tel: 072-402 35 93
E-post: evelina.stenvall@serafimfinans.se