Pop-up

Nytt bolagsnamn

Promentor Finans AB har lanserat nytt bolagsnamn och går nu under namnet Serafim Finans AB.

2020-09-15

Uppbyggnad av bostadsprojekt – så här kan det gå till

Bricknova är ett framgångsrikt fastighetsbolag som utvecklar nyproducerade fastigheter i Storstockholm. Under de senaste åren har bolaget gjort en stark tillväxt, där 2020 har varit ett genombrottsår.

I år har Bricknova bland annat byggt upp BRF-projektet Byrsta Äng med hjälp av byggnadskreditiv från Promentor Finans.

BRF Byrsta Äng – 24 bostäder

Byrsta Äng är ett naturnära område mellan Botkyrka och Haninge i Stockholm. BRF-projektet består av 12 villor på 135 kvadratmeter och 12 studiohus och minivillor på 24–48 kvadratmeter. Bostäderna riktar sig till medelinkomsttagare och förstagångsköpare; en målgrupp som ökat de senaste åren. Utöver uppbyggnad av bostadsrätterna har Bricknova även lagt infrastrukturen i området, såsom vägar, fiber, avloppslösningar, egen brunn och ett eget reningsverk. Resultatet är ett kvalitativt, toppmodernt och nytt samhälle som är perfekt för det unga paret och barnfamiljer.

Långsiktig finansieringspartner

Bricknova sökte en finansieringspartner som, utöver finansieringen, arbetar engagerat och långsiktigt i deras projekt. Efter en noggrann research på finansmarknaden hittade de kreditmarknadsbolaget Promentor Finans.

”Vi kände direkt att Promentor Finans var en av de mest intressanta aktörerna som Bricknova ska jobba med.” Orlando Villacrez, vd på Bricknova AB.

Idag är majoriteten av bostäderna i Byrsta Äng sålda och snart påbörjas deras nästa projekt som består av 24 bostäder i form av parhus och attefallshus i ett nytt område i Åkersberga. Bricknova kommer bli en av de första aktörerna som säljer nyproducerade bostäder i det området.

Vill du veta mer om Promentor Finans och våra finansieringslösningar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer om BRF Byrsta Äng här:
http://www.byrstaang.se/

Promentor Finans AB har bytt namn till Serafim Finans AB, 2021-01-11.